• Logo Gilde Walcheren

Zeeland – 25 jaar kabelinternet
Z

Aldus de kop van het artikel in de PZC van donderdag 2 april 1998. De dinsdag daarvoor had ZeKaTel Multicommunicatie (dochter van de toenmalige Delta Nutsbedrijven) dit nieuws bekendgemaakt. Voor dat bedrag kon de abonnee 500 Mb aan data binnenhalen; alles daarboven kostte 50 cent per Mb extra. Na overschrijding van de grens van 1 Gb werd dat bedrag verlaagd naar  25 cent/Mb.

Begrippen als ‘heavy users’, ‘overboeking’ en ‘fair use policy’ doen hun intrede. Huurkoop van het bijbehorende modem bedraagt indertijd 30 gulden per maand, waarbij voor installatie een slordige 300 gulden in rekening wordt gebracht. Volgens de vertegenwoordiger van ZeKaTel bleven alle deelnemers van de voorafgaande proef ruim onder de 500Mb datagrens (!).

Krantenbank Zeeland

Trending

LAATSTE NIEUWS

Ook Britse overheid wil inzage in werking AI toepassingen

De Britse overheid is met name geïnteresseerd over 'model weights' die bedrijven gebruiken in hun AI-modellen. Dit soort factoren kunnen in een AI-toepassing de...

Bingewatchers