Bluetoothchip op je tand
B

Door speeksel van een patiënt te monitoren en potentieel tot wel duizend ziektes te detecteren.

Het miniaturiseren van technologie is een voortdurende uitdaging voor makers van draagbare apparaten (IoT). Hoe kleiner het apparaat, hoe beter het is voor draagbaarheid. Het punt is dat dat meestal ten koste gaat van de levensduur van de batterij.

Silicon Labs hoopt echter dat zijn nieuwste xG27-chipset klein en energiezuinig genoeg is om grote ideeën op te doen in de medische technologieruimte – zoals een speekselmonitor die zo klein is dat hij op een tand kan worden gemonteerd.

Volgens Silicon Labs bestaat de xG27-familie van SoC’s uit de BG27 en de MG27. Beide zijn gebouwd rond de ARM Cortex M33-processor, maar de BG27 richt zich op Bluetooth, terwijl de MG27 Zigbee en andere protocollen ondersteunt. Wat betreft hoe klein deze chips zijn, de xG27 SoC’s variëren van 2 tot 5 mm2, ongeveer de breedte van de punt van een potlood tot de breedte van het potlood zelf.

TheVerge | IoT | Silicon Labs | SoC

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

Ontwikkeling kweekvlees stagneert

Sinds mei 2024 wordt kweekvlees (kip) voor het eerst in de detailhandel verkocht bij Huber's Butchery in Singapore. Hoewel dit een doorbraak lijkt, is...