Energie opwekken tijdens waterzuivering
E

Zuiver drinkwater produceren wordt een steeds grotere uitdaging.

Niet in de laatste plaats doordat waterzuivering een energievretend proces is. In Korea werken onderzoekers aan een nieuw systeem dat zelfs energie kan opleveren.

Myongi Uni Korea 23Als je de natuur in trekt, zijn er verschillende manieren om oppervlaktewater drinkbaar te maken. Denk bijvoorbeeld aan speciale tabletten of het genomineerde Jerry Can Water Filter. Maar op industriële schaal is de uitdaging een stukje groter, want water door een membraan persen kost nou eenmaal bakken energie. Daarom is de vinding van onderzoekers aan de Korea Institute of Science and Technology (KIST) en van de Myongji Universiteit extra bijzonder. Hun filter filtert niet alleen, maar levert zelfs energie op.

Lees verder >

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

META’s ‘Accoord of betalen’

Meta probeert gebruikers te dwingen om ofwel akkoord te gaan met het delen van hun data voor gepersonaliseerde reclame op platforms zoals Facebook, ofwel...