Ook Brave voegt AI functionaliteit toe aan browser
O

Brave Search is uitgebreid met haar nieuwe AI functie ‘Summarizer’.

Summarizer biedt beknopte en to-the-point antwoorden bovenaan Brave Search-resultatenpagina’s. Als reactie op tekstinvoer van de gebruiker en uitsluitend op basis van webzoekresultaten. In tegenstelling tot een puur generatief AI-model, dat geneigd is om ongefundeerde beweringen te spuien, heeft Brave haar grote taalmodellen (LLM’s) getraind om meerdere informatiebronnen op het web te verwerken. Dit levert een beknopter, nauwkeuriger antwoord op.

Daarnaast wordt via links altijd de herkomst van originele databronnen vermeld. Dit helpt gebruikers de betrouwbaarheid van de bronnen te beoordelen.

De Brave Summarizer is vanaf vandaag beschikbaar voor alle gebruikers van Brave Search, op desktop en mobiel. Voor gebruikers die de Summarizer liever niet gebruiken: deze is eenvoudig uit te schakelen door zich af te melden in de instellingen.

Brave | Brave Search

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

META’s ‘Accoord of betalen’

Meta probeert gebruikers te dwingen om ofwel akkoord te gaan met het delen van hun data voor gepersonaliseerde reclame op platforms zoals Facebook, ofwel...