Tijdreizen door de genen
T

Wetenschappers ontwikkelen een techniek waarmee ze cellen door de tijd kunnen volgen.

Hiermee hopen ze te ontrafelen wat er bij sommige ziektes misgaat in de embryonale fase. Het is belangrijk om te weten welke genen wanneer actief zijn, want om tot een goede volwassen cel te komen, moeten op ieder moment precies de juiste genen โ€˜aanstaanโ€™.

Het duurde achttien jaar voordat hoogleraar Ontwikkelingsbiologie Gribnau en collegaโ€™s de tijdmachinetechniek aan de praat hadden. Voor Gribnau laat het zien hoe belangrijk het is om tijd en geld te investeren in fundamenteel onderzoek.

KennisLink

LAATSTE NIEUWS

Datingfraude – Liefde in de val

In de huidige digitale wereld, waar datingapps de norm zijn geworden voor het vinden van een date, schuilt een verborgen gevaar: datingfraude. Oplichters maken...