Tijdreizen door de genen
T

Wetenschappers ontwikkelen een techniek waarmee ze cellen door de tijd kunnen volgen.

Hiermee hopen ze te ontrafelen wat er bij sommige ziektes misgaat in de embryonale fase. Het is belangrijk om te weten welke genen wanneer actief zijn, want om tot een goede volwassen cel te komen, moeten op ieder moment precies de juiste genen ‘aanstaan’.

Het duurde achttien jaar voordat hoogleraar Ontwikkelingsbiologie Gribnau en collega’s de tijdmachinetechniek aan de praat hadden. Voor Gribnau laat het zien hoe belangrijk het is om tijd en geld te investeren in fundamenteel onderzoek.

KennisLink

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

Nieuwe toepassingen met AI

Bij de toepassingen van AI is het meer hollen dan stilstaan. Toch willen we je een aantal ontwikkelingen van de afgelopen twee maanden niet...