CRISPR – Erfelijke genoombewerking aangescherpt
C

Gezien de veiligheidsrisico’s hebben experts de teugels op het gebied van erfelijke genoombewerking aangescherpt.

Vorige week werd in Londen de derde Internationale Top of Human Genome Editing gehouden. Het organisatiecomité van de top bracht aan het eind daarvan een slotverklaring uit. “Menselijke genoombewerking (het bewerken van embryo’s die vervolgens worden geïmplanteerd om een ​​zwangerschap tot stand te brengen en die hun bewerkte DNA kunnen doorgeven) blijft op dit moment onaanvaardbaar”.

Dit markeert een verschuiving in houding sinds de afsluiting van de laatste top, in 2018, waarop de Chinese wetenschapper He Jiankui onthulde dat hij eerder CRISPR had gebruikt om menselijke embryo’s te bewerken, resulterend in de geboorte van drie met CRISPR bewerkte baby’s.

De boodschap was luid en duidelijk: Wetenschappers weten nog niet hoe ze embryo’s veilig kunnen bewerken.

Wired | CRISPR | Stop Designer Babies 

Lees ook
Snelle genoomsequencing kan ernstig zieke baby’s redden

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

META’s ‘Accoord of betalen’

Meta probeert gebruikers te dwingen om ofwel akkoord te gaan met het delen van hun data voor gepersonaliseerde reclame op platforms zoals Facebook, ofwel...