Logius publiceert broncode van de DigiD app
L

Na een Woo-verzoek onderzocht Logius de mogelijkheden om de broncode te publiceren.

In een Kamerbrief over de openbaarmaking van de broncode laat staatssecretaris Van Huffelen weten dat enkele fragmenten in de broncode een beveiligingsrisico voor de continuïteit van DigiD kunnen opleveren. Het gaat dan bijvoorbeeld om informatie over de infrastructuur waar DigiD op draait.

Transparantie en veiligheid zijn belangrijke waarden voor de overheid, zo is ook te lezen in de Werkagenda Digitalisering van staatssecretaris Van Huffelen. Die waarden gelden net zo goed voor software die de overheid ontwikkelt. Zo draagt publicatie van de broncode bij aan transparantie. Ook moet de software van Logius veilig en betrouwbaar blijven werken. Daarom volgt Logius bij de publicatie van broncode een zorgvuldige aanpak.

Rijksoverheid | Logius

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

Quishing – het nieuwe phishing

Voor elke vorm van communicatie of berichten die er zijn, kunt je er zeker van zijn dat oplichters en hackers een manier proberen te...

Bingewatchers