SIDN test e-wallets voor Europese Commissie
S

Het betreft twee pilots mbt reizen en onderwijs & studie.

Deze eerste pilot richt zich onder andere voor de veilige uitwisseling van passagiersgegevens, het doen van hotelboekingen en de aanschaf van goederen en diensten. De test worden uitgevoerd door het EUDI Wallet Consortium (EWC), bestaande uit SIDN en ruim zestig andere organisaties uit Europa.

De tweede pilot richt zich op onderwijs en studie. Om hiervoor digitale portefeuilles in te zetten, is het nodig om onderwijs- en studiegegevens te standaardiseren in de vorm van micro-credentials: stukjes informatie over diploma’s en deelresultaten van studies, die het voor studenten gemakkelijk moeten maken om internationaal te studeren.

De tests worden uitgevoerd door het consortium Digital Credentials 4 Europe (DC4EU), waarin onder meer SIDN, Surf en de Europese onderwijs- en onderzoeksorganisatie Geant deelnemen.

SIDN  EWC  DC4EU

Lees ook
   Proef met digitaal EU reisdocument

Trending

LAATSTE NIEUWS

Ook Britse overheid wil inzage in werking AI toepassingen

De Britse overheid is met name geïnteresseerd over 'model weights' die bedrijven gebruiken in hun AI-modellen. Dit soort factoren kunnen in een AI-toepassing de...

Bingewatchers