Nieuwe naam voor Agentschap Telecom
N

Minister E&C maakt nieuwe naam voor voormalig Agentschap Telecom bekend.

Micky Adriaansens van Economische Zaken en Klimaat maakte de nieuwe naam bekend: vanaf 1 januari 2023 gaat de toezichthouder verder als Rijksinspectie Digitale Infrastructuur (afgekort RDI) en behoudt de taken van het voormalige Agentschap Telecom. Daarnaast zal de RDI nadrukkelijker investeren in de digitale veiligheid van Nederland. Bijvoorbeeld door intensiever toezicht te houden op netwerken en de digitale veiligheid van slimme apparaten. 

De toezichtstaken zijn de afgelopen jaren al sterk toegenomen. De verwachting is dat die groei zich de komende jaren voort zal zetten. De naam ‘Rijksinspectie’ sluit goed aan bij die ontwikkeling. In verband met de verbreding van het werkveld dekt de benaming ‘Telecom’ de lading niet meer. ‘Digitale infrastructuur’ doet dat wel.

RDI.nl  Agentschap Telecom

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

Wat is RAG?

We kunnen er niet meer omheen: AI is echt een blijvertje. Toch heeft het gebruik van AI ook zijn scherpe randjes. Neem bijvoorbeeld de...