Digitale media in het leven van jonge kinderen
D

DigitaleBalans

Kinderen zitten echter niet altijd stil wanneer ze gebruik maken van deze digitale media. Bovendien kunnen digitale media bewegen ook juist stimuleren. Er zijn zeker vormen van digitaal mediagebruik die niet altijd ten koste gaan van bewegen en kennen – op het juiste moment en met de juiste begrenzing – ook sociale en mentale voordelen. Zo kunnen ze zorgen voor verbinding en ontspanning.

De inzet van digitale media kan een verrijkende werking hebben. Het is belangrijk om jonge kinderen te leren hoe ze er op een gezonde manier mee omgaan, zodat ze in hun verdere leven de juiste keuzes weten te maken voor zichzelf.

Visiestuk

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

Hoe herken ik AI-ondersteunde oplichting?

Oplichters, hackers en andere kwaadwillenden gebruiken AI op veel manieren, maar het uiteindelijke doel is meestal hetzelfde: je op valse links laten klikken of...