EU nuanceert cookie-meldingen
E

De Europese Commissie erkent dat de overvloed aan cookiemeldingen juist averechts werkt doordat bezoekers ze ongelezen wegklikken. Daarvoor lanceert Didier Reynders, Eurocommissaris van Justitie, het ‘cookies pledge’-initiatief, om zo gebruikers te beschermen tegen opdringerige toestemmingsformulieren. Een voorgestelde aanpak is om websites slechts één keer per jaar te laten vragen om cookieacceptatie.

De verplichting voor cookiemeldingen is voortgekomen uit de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van 25 mei 2016. Websites moeten toestemming vragen als ze cookies plaatsen die persoonsgegevens kunnen verwerken.

De Commissie hoopt dat grote internetplatforms dit initiatief in het voorjaar van 2024 vrijwillig ondertekenen. Dit zou gepaard moeten gaan met een duidelijkere communicatie over het volgen van gebruikersgedrag en het gebruik van persoonsgegevens voor reclamedoeleinden.

BRONEmerce

LAATSTE NIEUWS

Datingfraude – Liefde in de val

In de huidige digitale wereld, waar datingapps de norm zijn geworden voor het vinden van liefde, schuilt een verborgen gevaar: datingfraude. Oplichters maken gebruik...