DMA – Poortwachters in verweer
D

DMA Poortwachters Apple en Microsoft willen deels onder de nieuwe regels uit van de Digital Markets Act, de nieuwe wetgeving die concurrentie op de platformmarkt moet bevorderen. De Financial Times meldt dat Microsoft en Apple, afzonderlijk van elkaar en in het geheim, overleggen met de Europese Commissie over de regelgeving.

Microsoft wil dat zoekmachine Bing wordt uitgesloten van de DMA, omdat de zoekmachine te klein is vergeleken met concurrent Google en Apple beweert dat de berichtendienst iMessage klein genoeg is om aan de regels te ontkomen. Het is niet precies bekend hoeveel maandelijkse actieve gebruikers de dienst heeft in Europa, wereldwijd zijn dat er meer dan een miljard. Apple wil daarmee voorkomen dat externe partijen toegang krijgen tot iMessage.

Digital Markets Act

Lees ook
Wat is een DMA poortwachter?

 

LAATSTE NIEUWS

Bingewatchers