Proef met digitaal reisdocument
P

Naar verwachting krijgen duizenden Nederlanders een digitaal reisdocument om tussen Schiphol en Canada te reizen.

De pilot is een initiatief van de Europese Commissie. Brussel onderzoekt manieren om traditionele paspoorten en identiteitsbewijzen te vervangen met digitale documenten. De Europese Commissie bereidt een wetsvoorstel voor om de transitie in 2023 te starten.

Deelnemers krijgen de opdracht om de chip van hun paspoort met een speciaal ontwikkelde app te scannen. Vervolgens worden de deelnemers verzocht om een selfie te maken, waarna de foto ter verificatie wordt vergeleken met de foto die is opgeslagen in de paspoortchip.

Techzine | Kamerbrief

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

META’s ‘Accoord of betalen’

Meta probeert gebruikers te dwingen om ofwel akkoord te gaan met het delen van hun data voor gepersonaliseerde reclame op platforms zoals Facebook, ofwel...