Data dumpen via je smartphone
D

Van apps is het bekend, maar ook de systemen, waar ze op zijn geïnstalleerd, kunnen er wat van.

Android-telefoons versturen de meeste data: 120 MB per dag. Naar Google (zoekmachine, Google Dialer en Youtube), Microsoft, Meta (Facebook, Instagram en Whatsapp) en de smartphonefabrikanten zelf. In het laatste geval gebeurt dat door apps die aan Android zijn toegevoegd.

Apple neemt het ook niet zo nauw: een nieuwe analyse door Gizmodo beweert dat een permanent ID-nummer binnen de service gekoppeld is aan je volledige naam, telefoonnummer, geboortedatum, e-mailadres en meer. Dit ID-nummer wordt naar Apple gestuurd samen met de analytische gegevens over hoe u uw apparaat gebruikt, aldus onderzoekers van het softwarebedrijf Mysk (dat zelf ook apps ontwikkelt).

Daarnaast tracken smartphonefabrikanten Samsung, Xiaomi, Realme, Huawei en softwareplatformen zoals Heytap, welke apps er op je mobiel zijn geïnstalleerd. Androidversies als LineageOS en /e/OS vormen hierop nog een uitzondering.

Het is bekend dat ziekenhuizen via het meta-pixelsysteem in de gaten worden gehouden. Ook scholen komen steeds vaker terug op het gebruik van digiboard, laptop, chromebook en iPad.

ComputerIdee  AP Privacy  WinMagPro 

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

META’s ‘Accoord of betalen’

Meta probeert gebruikers te dwingen om ofwel akkoord te gaan met het delen van hun data voor gepersonaliseerde reclame op platforms zoals Facebook, ofwel...