Kritiek op end-to-end-encryptie
K

Europese politiediensten hebben gezamenlijk opgeroepen tot de afschaffing van end-to-end-encryptie op chatplatformen, met name vanwege de zorgen over de algemene veiligheid.

Ze benadrukken dat encryptie de rechtvaardige toegang van wetshandhavers tot criminele communicatie belemmert en bedrijven machteloos maakt in het voorkomen van illegale activiteiten. Hoewel chatdiensten zoals WhatsApp beweren dat ze zelf geen toegang hebben tot berichtenverkeer, wordt encryptie bekritiseerd vanwege de mogelijkheid voor criminelen om vrijuit te gaan, met name in het verspreiden van kinderpornografie, drugshandel en terrorisme.

Desondanks zijn er ook argumenten vรณรณr end-to-end-encryptie, waarbij wordt benadrukt dat privacy en veiligheid elkaar niet hoeven uit te sluiten. De oproep van Europol weerspiegelt de voortdurende strijd over dit onderwerp, vergelijkbaar met die van het Verenigd Koninkrijk, waar een alternatief systeem voor encryptie nog niet haalbaar bleek. Dit laat zien dat hoewel er zorgen zijn over veiligheid, er ook een sterke weerstand is tegen inmenging in privacy.

De discussie over end-to-end-encryptie blijft voortduren.

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

Ontwikkeling kweekvlees stagneert

Sinds mei 2024 wordt kweekvlees (kip) voor het eerst in de detailhandel verkocht bij Huber's Butchery in Singapore. Hoewel dit een doorbraak lijkt, is...