Betaalbaar internet voor lagere inkomens
B

Staatssecretaris van Huffelen presenteerde onlangs haar plannen voor Nederland als het gaat om digitalisering.

Goedkoop internet voor lage inkomens
Onderdeel van die plannen is onder meer dat iedereen moet kunnen meedoen in het digitale tijdperk.
Er onder meer onderzocht of het mogelijk is om een internetabonnement voor lage inkomens goedkoper te maken. “Dat kun je bijvoorbeeld doen door die tarieven te subsidiëren. Wij willen niet dat mensen zoveel moeten betalen dat ze niet meer aangehaakt zijn.”

Toegankelijkheid
Volgens van Huffelen moet iedereen kunnen meedoen in dit digitale tijdperk. Daarbij hoort ook de toegankelijkheid van websites, zowel qua inhoud als met betrekking tot bijvoorbeeld site-navigatie en mogelijkheden voor online hulp. Met name voor de ouderen in ons land valt op dat gebied nog veel te verbeteren.

Caraibisch gebied
Met name de eiland die behoren tot Caraibisch Nederland ondervinden veel last m.b.t. bereikbaarheid.
Weersinvloeden en infrastructuur liggen daaraan ten grondslag.

Gevaren mbt algoritmes
In het bedrijfsleven en overheden komen mensen vaak in het verkeerde bakje terecht (zowel online als intern). Daar moet beter op worden gecontroleerd d.m.v. een toezichthouder.

LAATSTE NIEUWS

Botnet update Q1-Q2 2024

Het overzicht van botnetbedreigingen van Spamhaus geeft een uitgebreid overzicht van botnetactiviteit wereldwijd. Het bevat essentiële informatie van de meest recente ontwikkelingen in botnetactiviteiten. Naast...