Hypermediabrowser bestaat 30 jaar!
H

Halverwege de jaren 80 ontwikkelde Tim Berners-Lee voor CERN, het Europese laboratorium voor deeltjesfysica in Zwitserland het databasesysteem ENQUIRE, waarin voor het eerst hyperlinks werden gebruikt.

Voor dat systeem werd in 1992 de Viola Web Browser ontwikkeld en geïnspireerd door HyperCard, een Apple programma waarbij multimedia kaarten aan elkaar konden worden gekoppeld. In dat jaar waren er ongeveer 10 websites online en een onbekend aantal gebruikers.

Een tijdje later was het Mosaic (NCSA) dat, geïnspireerd door de Viola Web browser, verkrijgbaar was voor Apple en Windows pc’s. En daarmee voor heel veel studenten, die het gratis programma massaal omarmden.

Emerce

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

Wat is RAG?

We kunnen er niet meer omheen: AI is echt een blijvertje. Toch heeft het gebruik van AI ook zijn scherpe randjes. Neem bijvoorbeeld de...