• Logo Gilde Walcheren

Hypermediabrowser bestaat 30 jaar!
H

Halverwege de jaren 80 ontwikkelde Tim Berners-Lee voor CERN, het Europese laboratorium voor deeltjesfysica in Zwitserland het databasesysteem ENQUIRE, waarin voor het eerst hyperlinks werden gebruikt.

Voor dat systeem werd in 1992 de Viola Web Browser ontwikkeld en geïnspireerd door HyperCard, een Apple programma waarbij multimedia kaarten aan elkaar konden worden gekoppeld. In dat jaar waren er ongeveer 10 websites online en een onbekend aantal gebruikers.

Een tijdje later was het Mosaic (NCSA) dat, geïnspireerd door de Viola Web browser, verkrijgbaar was voor Apple en Windows pc’s. En daarmee voor heel veel studenten, die het gratis programma massaal omarmden.

Emerce

Trending

LAATSTE NIEUWS

Ook Britse overheid wil inzage in werking AI toepassingen

De Britse overheid is met name geïnteresseerd over 'model weights' die bedrijven gebruiken in hun AI-modellen. Dit soort factoren kunnen in een AI-toepassing de...

Bingewatchers