Veelbelovende resultaten op het gebied van dementie
V

Een oud diabetesmedicijn zou het risico op de geheugenziekte fors kunnen verkleinen

Het gaat om het middel pioglitazon, ook wel bekend als thiazolidinedion of TZD. Dit veelgebruikte diabetesmedicijn kan het risico op dementie met wel 22 procent verlagen. Het middel kan vooral dementie voorkomen bij patiënten met een hoog risico op milde of gematigde diabetes type 2.

De onderzoekers benadrukken dat het een observationele studie betreft. Een causaal verband is niet aangetoond. Ook waren de deelnemers voornamelijk mannelijk en blank en was er geen informatie beschikbaar over eventuele genetische factoren of bijvoorbeeld de nierfunctie.

Scientas

Trending

LAATSTE NIEUWS

Ook Britse overheid wil inzage in werking AI toepassingen

De Britse overheid is met name geïnteresseerd over 'model weights' die bedrijven gebruiken in hun AI-modellen. Dit soort factoren kunnen in een AI-toepassing de...

Bingewatchers