Wat zijn Digital Twins?
W

Digital twins zijn gesimuleerde representaties van fysieke objecten, processen of systemen. De real-time data van het origineel wordt gebruikt om te simuleren hoe deze zich gedraagt nadat er invloed op wordt uitgeoefend (medicijnen, omgevingstemperatuur, zuurstof of CO2, etc).

Het model combineert sensordata, AI en IoT-technologieën van het origineel (bijvoorbeeld een lichaam) en biedt inzicht in prestaties, efficiëntie en mogelijke problemen. Hierdoor kunnen besluitvormers sneller beslissingen nemen en wijzigingen optimaliseren.

Ze worden gebruikt in diverse sectoren, zoals productontwerp, fabricage, gezondheidszorg, stadsplanning en onderhoud van infrastructuur.

In de toekomst hoopt men een digitale variant van het gehele menselijke lichaam te ontwikkelen, zodat iedereen digitaal kan testen hoe zijn of haar lichaam reageert onder hypothetische omstandigheden zoals heftige weersomstandigheden, medicijngebruik en sport. Medicijnen worden nu vaak jaren van de markt gehouden ivm eventuele bijeffecten, die pas na een langere periode duidelijk worden. Met digital twins zou je deze processen kunnen versnellen en eerder mensen kunnen helpen. Waardoor men uiteindelijk mogelijk levens kan redden.

ViaTNO

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

META’s ‘Accoord of betalen’

Meta probeert gebruikers te dwingen om ofwel akkoord te gaan met het delen van hun data voor gepersonaliseerde reclame op platforms zoals Facebook, ofwel...