Organen scannen met miniatuurscanner
O

Een opzienbarende uitvinding voor het onderzoek van organen via miniatuurscanners.

Totop de dag van vandaag moet je voor een lichaamsscan een bezoek aan specialist met ingewikkelde apparatuur ondergaan.
Xuanhe Zhao, een werktuigbouwkundig ingenieur aan het Massachusetts Institute of Technology, wil een ultrasone scanner miniaturiseren en vereenvoudigen – en het draagbaar maken. Hij en zijn team ontwikkelen een kleine ultrasone patch (bestaat uit meerdere lagen rekbare technologie) die, wanneer deze op de huid wordt geplakt, beelden met een hoge resolutie levert van wat eronder ligt.

De wetenschappers hopen dat deze technologie ertoe kan leiden dat echografie comfortabel wordt voor monitoring op langere termijn – misschien zelfs thuis in plaats van op het kantoor van een specialist in het ziekenhuis. Voordelen daarvan zijn korte wachttijden, kostenbesparingen voor de behandelaar (en dus ook voor de patient) en het  1 op 1 monitoren en tijdig kunnen opsporen van defecten in weefsel en botstructuren.

Het huidige ontwerp heeft één groot nadeel: het is nog niet draadloos. Dit betekent dat de proefpersonen via een kabeltje aangesloten moeten zijn op een conventioneel echografiesysteem.

Wired

LAATSTE NIEUWS

Botnet update Q1-Q2 2024

Het overzicht van botnetbedreigingen van Spamhaus geeft een uitgebreid overzicht van botnetactiviteit wereldwijd. Het bevat essentiële informatie van de meest recente ontwikkelingen in botnetactiviteiten. Naast...