BIK+ Een beter internet voor kinderen
B

Digitaal actief zijn en bescherming moeten mooi op elkaar afgestemd worden in deze nieuwe Europese strategie.

De nieuwe Europese strategie voor een beter internet voor kinderen (BIK+) is het vlaggenschipinitiatief in het kader van het Europees Jaar van de jeugd. Het is onder meer de bedoeling kinderen te beschermen tegen illegale of niet op hun leeftijd afgestemde inhoud, hen mondiger te maken via digitale vaardigheden, en hen inspraak te geven in de digitale wereld.

De nieuwe strategie zal de uitvoering ondersteunen van de EU-wetgeving over veiligheid van kinderen, zoals de Richtlijn audiovisuele mediadiensten, de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG/GDPR), de versterkte bepalingen inzake onlineveiligheid van kinderen in de wet inzake digitale diensten, en het goedgekeurde voorstel voor nieuwe wetgeving om kinderen te beschermen tegen seksueel misbruik (2012).

EuropaNu | Europese Commissie

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

Hoe herken ik AI-ondersteunde oplichting?

Oplichters, hackers en andere kwaadwillenden gebruiken AI op veel manieren, maar het uiteindelijke doel is meestal hetzelfde: je op valse links laten klikken of...