BIK+ Een beter internet voor kinderen
B

Digitaal actief zijn en bescherming moeten mooi op elkaar afgestemd worden in deze nieuwe Europese strategie.

De nieuwe Europese strategie voor een beter internet voor kinderen (BIK+) is het vlaggenschipinitiatief in het kader van het Europees Jaar van de jeugd. Het is onder meer de bedoeling kinderen te beschermen tegen illegale of niet op hun leeftijd afgestemde inhoud, hen mondiger te maken via digitale vaardigheden, en hen inspraak te geven in de digitale wereld.

De nieuwe strategie zal de uitvoering ondersteunen van de EU-wetgeving over veiligheid van kinderen, zoals de Richtlijn audiovisuele mediadiensten, de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG/GDPR), de versterkte bepalingen inzake onlineveiligheid van kinderen in de wet inzake digitale diensten, en het goedgekeurde voorstel voor nieuwe wetgeving om kinderen te beschermen tegen seksueel misbruik (2012).

EuropaNu | Europese Commissie

LAATSTE NIEUWS

Datingfraude – Liefde in de val

In de huidige digitale wereld, waar datingapps de norm zijn geworden voor het vinden van liefde, schuilt een verborgen gevaar: datingfraude. Oplichters maken gebruik...