iDEAL als basis voor Europees betaalsysteem
i

Eind 2023 start een test in Frankrijk en Duitsland

Het European Payments Initiative (EPI) wil iDEAL overnemen en het de basistechnologie maken voor een Europees betaalplatform. Ook het Luxemburgse Payconiq wordt overgenomen. Dat is het bedrijf dat de technologie achter iDEAL maakt en ook voor het Belgische Bancontact verantwoordelijk is.

Met die ontwikkeling speelt EPI in op toekomstige Europese plannen. De Europese Commissie wil dat er een digitale wallet komt waarin burgers hun identiteitsbewijs of later ook hun rijbewijs of andere identificatiemiddelen kunnen opslaan. Er zijn momenteel honderden bedrijven aan het werk aan zo’n product, waaronder het Nederlandse SIDN met de IRMA-app.

Tweakers | EPI | Payconiq | iDEAL | Bancontact

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

Nieuwe toepassingen met AI

Bij de toepassingen van AI is het meer hollen dan stilstaan. Toch willen we je een aantal ontwikkelingen van de afgelopen twee maanden niet...