iDEAL als basis voor Europees betaalsysteem
i

Eind 2023 start een test in Frankrijk en Duitsland

Het European Payments Initiative (EPI) wil iDEAL overnemen en het de basistechnologie maken voor een Europees betaalplatform. Ook het Luxemburgse Payconiq wordt overgenomen. Dat is het bedrijf dat de technologie achter iDEAL maakt en ook voor het Belgische Bancontact verantwoordelijk is.

Met die ontwikkeling speelt EPI in op toekomstige Europese plannen. De Europese Commissie wil dat er een digitale wallet komt waarin burgers hun identiteitsbewijs of later ook hun rijbewijs of andere identificatiemiddelen kunnen opslaan. Er zijn momenteel honderden bedrijven aan het werk aan zo’n product, waaronder het Nederlandse SIDN met de IRMA-app.

Tweakers | EPI | Payconiq | iDEAL | Bancontact

Trending

LAATSTE NIEUWS

Ook Britse overheid wil inzage in werking AI toepassingen

De Britse overheid is met name geïnteresseerd over 'model weights' die bedrijven gebruiken in hun AI-modellen. Dit soort factoren kunnen in een AI-toepassing de...

Bingewatchers