Betrouwbaarheid en prijs
B

Meeste abonnees weten niet wat hun bandbreedte bedraagt

Op het congres van Telecompaper kreeg dit jaar de massale uitrol van glasvezel de meeste aandacht. In sommige gemeenten zijn al drie partijen actief met de aanleg van glasvezel. Delta Fiber COO Albert Vergeer wil alleen al dit jaar naar 2 miljoen homes passed. De dekkingsgraad kan uiteindelijk wel stijgen naar 95 procent van alle adressen.

Volgens de organisator van het congres, Ed Achterberg, is glasvezel wat vroeger DSL of kabel was. ‘De meest gekozen snelheden zijn helemaal niet zo hoog, overal worden 1 Gbps netwerken aangelegd, maar slechts een beperkte aantal consumenten vindt dat interessant.’

Sterker nog: de meeste gebruikers weten niet precies wat de snelheid van hun verbinding is. Slechts 15 procent kiest glasvezel voor de download snelheid. “Betrouwbaarheid en prijs worden belangrijker gevonden,” zegt Achterberg.

EmerceBreedband

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

Nieuwe toepassingen met AI

Bij de toepassingen van AI is het meer hollen dan stilstaan. Toch willen we je een aantal ontwikkelingen van de afgelopen twee maanden niet...