Betrouwbaarheid en prijs
B

Meeste abonnees weten niet wat hun bandbreedte bedraagt

Op het congres van Telecompaper kreeg dit jaar de massale uitrol van glasvezel de meeste aandacht. In sommige gemeenten zijn al drie partijen actief met de aanleg van glasvezel. Delta Fiber COO Albert Vergeer wil alleen al dit jaar naar 2 miljoen homes passed. De dekkingsgraad kan uiteindelijk wel stijgen naar 95 procent van alle adressen.

Volgens de organisator van het congres, Ed Achterberg, is glasvezel wat vroeger DSL of kabel was. ‘De meest gekozen snelheden zijn helemaal niet zo hoog, overal worden 1 Gbps netwerken aangelegd, maar slechts een beperkte aantal consumenten vindt dat interessant.’

Sterker nog: de meeste gebruikers weten niet precies wat de snelheid van hun verbinding is. Slechts 15 procent kiest glasvezel voor de download snelheid. “Betrouwbaarheid en prijs worden belangrijker gevonden,” zegt Achterberg.

EmerceBreedband

Trending

LAATSTE NIEUWS

Ook Britse overheid wil inzage in werking AI toepassingen

De Britse overheid is met name geïnteresseerd over 'model weights' die bedrijven gebruiken in hun AI-modellen. Dit soort factoren kunnen in een AI-toepassing de...

Bingewatchers