AI steeds belangrijker in alle bedrijfssectoren
A

Uit een recent rapport van Databricks blijkt dat kunstmatige intelligentie steeds belangrijker wordt in alle bedrijfssectoren, maar er zijn interessante verschillen in hoe het wordt gebruikt.

De detailhandel is het meest efficiënt in het toepassen van AI – zij slagen erin om 25% van hun AI-projecten daadwerkelijk in gebruik te nemen. Dit komt waarschijnlijk doordat winkels onder druk staan om snel te vernieuwen en aan de verwachtingen van klanten te voldoen.

Banken en verzekeraars testen hun AI-toepassingen het meest grondig, gemiddeld 29 keer voordat ze iets in gebruik nemen. Dit doen ze omdat ze aan strenge regels moeten voldoen. Ze zijn wel drie keer sneller geworden in het afgelopen jaar.

In de gezondheidszorg wordt AI vooral gebruikt om grote hoeveelheden medische teksten te verwerken. Dit helpt bij het analyseren van onderzoeksresultaten en het sneller ontwikkelen van medicijnen. De zorgsector produceert ongeveer 30% van alle data in de wereld.

De industrie is bezig met een inhaalslag op het gebied van tekstverwerking met AI – het gebruik hiervan is met 148% gegroeid. Fabrikanten gebruiken AI vooral om hun leveringsketen te verbeteren, de kwaliteit te controleren en efficiënter te produceren.

Bedrijven die AI goed gebruiken krijgen waarschijnlijk een voorsprong op hun concurrenten. Het is belangrijk dat bedrijven hun AI-strategie afstemmen op hun specifieke behoeften en de regels die voor hun sector gelden.

Download het rapport

Repair Café Koudekerke - Reparaties met een Verhaal

LAATSTE NIEUWS

Technologietrends voor 2025

Om organisaties te helpen bij het navigeren door de snel veranderende technologische wereld, heeft Gartner de belangrijkste strategische technologietrends voor 2025 gepresenteerd. Hieronder vind...