5G Broadcast door NPO
5

NPO en Broadcast Partners geven een live 5G Broadcast demonstratie tijdens de International Broadcast Convention (IBC) 2024 in Amsterdam.

NPO is de eerste Nederlandse omroep die via 5G uitzendt om de mogelijkheden van deze technologie te tonen. 5G Broadcast gebruikt zendmasten om TV, radio en media naar mobiele telefoons en autoradio’s te sturen over een groot gebied.

Jildert de Groot, CTO van NPO, benadrukt dat 5G Broadcast een grote kans is voor live video en audio op smartphones met drastisch lager mobiel dataverbruik. Het blijft essentieel voor noodcommunicatie vanwege het robuuste, onafhankelijke netwerk.

De 5G-technologie is klaar voor uitrol, de standaardisatie is bijna voltooid en proeven lopen al enkele jaren.Twee kanalen (NPO 1 en NPO 3FM) worden uitgezonden via de 150 meter hoge Cellnex RAI Amsterdam zendmast van 13-16 september. Het dient ook om transmissieparameters te optimaliseren voor een mogelijke toekomstige veldproef.

Deze demonstratie markeert een belangrijke stap in de ontwikkeling en implementatie van 5G Broadcast technologie in Nederland en Europa.

LAATSTE NIEUWS

Weer een nieuwe bloedgroep ontdekt

Wetenschappers hebben een 50 jaar oud mysterie opgelost en een nieuwe bloedgroep ontdekt. Dit baanbrekende onderzoek, gepubliceerd in het tijdschrift 'Blood', onthult waarom sommige...