Devin onttroont chatbots
D

Startup Cognition AI veroorzaakte onlangs wat opschudding door een demo uit te brengen  waarin Devin, een AI-programma, werk uitvoert dat gewoonlijk wordt gedaan door goedbetaalde software-ingenieurs. Chatbots zoals ChatGPT en Gemini kunnen code genereren, maar Devin ging nog een stapje verder door (i) te plannen hoe een probleem op te lossen, (ii) de code te schrijven en deze vervolgens (iii) te testen en (iv) te implementeren.

Niet alleen startups zoals Cognition AI bouwen AI-agents. SIMA, ontwikkeld door Google DeepMind, leerde het spelen van videogames, waaronder Goat Simulator 3.
De agent leert van het kijken naar menselijke spelers en hoe ze meer dan 600 vrij gecompliceerde taken moesten uitvoeren, zoals het omhakken van een boom of het neerschieten van een asteroïde. Het belangrijkste is dat het veel van deze acties met succes kan uitvoeren, zelfs in een onbekend spel.

Devin is slechts het nieuwste voorbeeld van een nieuwe trend: de opkomst van AI-agenten die, in plaats van alleen antwoorden of advies te geven over een probleem dat door een mens wordt gepresenteerd, actie kunnen ondernemen om het op te lossen.

LAATSTE NIEUWS

Botnet update Q1-Q2 2024

Het overzicht van botnetbedreigingen van Spamhaus geeft een uitgebreid overzicht van botnetactiviteit wereldwijd. Het bevat essentiële informatie van de meest recente ontwikkelingen in botnetactiviteiten. Naast...