EU Parlement verbant Amazon
E

De veertien Amazon-medewerkers, die toegang hadden tot het Europees Parlement, kunnen het parlementsgebouw niet meer betreden zonder uitnodiging. Reden daarvan is dat het bedrijf besloot om een hoorzitting in januari over  de arbeidsomstandigheden in zijn fulfilmentcentra niet bij te wonen. Eerder weigerde het bedrijf leden van het Europees Parlement de toegang tot haar fulfilmentcentra, daarbij verwijzend naar de drukte rond de kerstdagen.

Fulfilment in e-commerce verwijst naar het efficiënt verwerken en afhandelen van klantorders, inclusief ontvangst, verpakking, verzending en retourbeheer van producten die worden verkocht via een webshop.

In januari legde de Franse gegevensbeschermingsautoriteit Amazon een boete op van €32 miljoen (U$34 miljoen) voor het gebruik van een ‘buitensporig opdringerig systeem voor het monitoren van de activiteiten van werknemers’. In november legden Amazon-werknemers in Duitsland en Italië op Black Friday het werk neer om  betere lonen en arbeidsomstandigheden te eisen.

In een verklaring op zijn website zei Amazon ‘teleurgesteld’ te zijn door de beslissing.

Het enige andere bedrijf dan Amazon dat ooit door het EU-parlement is verboden, is het agrochemische bedrijf Monsanto (verdelgingsmiddel Roundup), dat later werd overgenomen door Bayer.

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

META’s ‘Accoord of betalen’

Meta probeert gebruikers te dwingen om ofwel akkoord te gaan met het delen van hun data voor gepersonaliseerde reclame op platforms zoals Facebook, ofwel...