Lancering NS-24 raket geslaagd
L

Blue Origin, het ruimtevaartbedrijf van voormalige Amazon-baas Jeff Bezos, heeft succesvol zijn New Shepard-raket met crewcapsule gelanceerd en vervolgens veilig teruggebracht naar de Aarde.

Dit is de 24e vlucht en de 13e payload-missie van New Shepard. Het programma heeft eerder zes astronautenmissies voltooid en 31 mensen boven de Kármán-lijn gevlogen. Vanuit milieuoogpunt wordt bijna 99% van het materiaal van New Shepard hergebruikt, inclusief de booster, capsule, motor, landingsgestel en parachutes. De motor van New Shepard wordt aangedreven door zeer efficiënte vloeibare zuurstof en waterstof. Tijdens de vlucht is het enige bijproduct waterdamp zonder koolstofuitstoot.

De vlucht werd voltooid vanaf Launch Site One in West-Texas en had 33 ladingen aan boord. Meer dan de helft van de lading op deze vlucht werd ontwikkeld en gevlogen met steun van NASA. Anderen zijn afkomstig van K-12-scholen, universiteiten en STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts & Mathematics)-gerichte organisaties.

Club for the Future, de non-profitorganisatie van Blue Origin, vloog 38.000 ansichtkaarten van studenten over de hele wereld als onderdeel van het Postcards to Space-programma. Elke ansichtkaart wordt teruggestuurd naar de maker met het stempel ‘Flown to Space’.

LAATSTE NIEUWS

Datingfraude – Liefde in de val

In de huidige digitale wereld, waar datingapps de norm zijn geworden voor het vinden van liefde, schuilt een verborgen gevaar: datingfraude. Oplichters maken gebruik...