Wiki voor Circulaire Glastuinbouw
W

Iedereen die meer wil weten over wat circulaire glastuinbouw inhoudt, kan voortaan terecht op een speciaal Wiki, dat is ontwikkeld door de Business Unit Glastuinbouw en Bloembollen van Wageningen University & Research.

De glastuinbouw gebruikt als sector verscheidene productiemiddelen waaronder meststoffen, groeimedia, CO2, biomassa, plastic en water om biomassa te produceren: planten, groenten en fruit. Voor een groot deel van deze grondstoffen is de glastuinbouw, net als veel andere sectoren, afhankelijk van natuurlijke reserves die over de hele wereld verspreid liggen:

  • Aardgas voor de productie van energie, CO2 en stikstofmeststoffen
  • Fosfaatgesteente en potas dat uit mijnen wordt gewonnen om meststoffen van te maken
  • Basalt en veen voor substraat
  • Ruwe olie voor plastic

Het doel bij deze vorm van glastuinbouw is, om de import en het gebruik van primaire abiotische grondstoffen in een circulaire economie af te bouwen.

LAATSTE NIEUWS

Botnet update Q1-Q2 2024

Het overzicht van botnetbedreigingen van Spamhaus geeft een uitgebreid overzicht van botnetactiviteit wereldwijd. Het bevat essentiรซle informatie van de meest recente ontwikkelingen in botnetactiviteiten. Naast...