Freedom Internet groeit nog steeds
F

Freedom Internet onderscheidt zich door meer aandacht te besteden aan privacy en open source-oplossingen. De markt voor internetproviders is grimmiger geworden, vooral door de grotere spelers in de glasvezelmarkt. Desondanks groeit Freedom Internet nog steeds.

De huidige glasvezeloorlog in Nederland kent verschillende partijen die hun eigen glasvezelnetwerken aanleggen en concurreren om een marktaandeel. Freedom Internet heeft momenteel toegang tot ongeveer 12 tot 14 netwerken en is bezig is met het ontsluiten van het netwerk van Delta Fiber.

Er zijn verschillende niveaus in de inkoopdeals met netwerken en Freedom werkt samen met operators voor de belichting van de netwerken. Het verschil maken zonder zelf de lijnen te belichten is een uitdaging. Dit heeft te maken met de techniek en de belichter van het netwerk.

Freedom Internet is bewust transparant over welk netwerk en welke techniek gebruikt wordt. Reden daarvan is dat hiermee wordt verklaard waarom het niet echt de goedkoopste ISP in Nederland is. Daarnaast hoort transparantie naar klanten toe tot één van de basisprincipes van Freedom Internet.

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

META’s ‘Accoord of betalen’

Meta probeert gebruikers te dwingen om ofwel akkoord te gaan met het delen van hun data voor gepersonaliseerde reclame op platforms zoals Facebook, ofwel...