Wat is een multi-junction zonnecel?
W

Een multi-junction zonnecel is een nieuw soort zonnecel die een rendement van 36 tot wel 43 procent kan bereiken. Vergelijk hierbij een silicium-gebaseerde zonnecel, die gemiddeld een rendement van maximaal 29,4 procent kan behalen.

Die winst zit het hem onder andere in de coating. Er worden meerdere absorptielagen op elkaar gestapeld (multi-junctions), zodat elke laag een specifiek deel van het kleurenspectrum van het zonlicht kan opnemen. Deze zonnecel bestaat uit twee lagen: gallium indium phosphide (GaInp) en gallium indium arsenide phosphide (GaInAsP) met daaroverheen een metaal-/polymeer-nanocoating.

Dit nieuwe type zonnecellen zijn nog duurder dan de conventionele versies maar zijn uitermate geschikt voor locaties waar waar weing ruimte is om panelen te plaatsen (electrische voertuigen, satellieten en drones).

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

Ontwikkeling kweekvlees stagneert

Sinds mei 2024 wordt kweekvlees (kip) voor het eerst in de detailhandel verkocht bij Huber's Butchery in Singapore. Hoewel dit een doorbraak lijkt, is...