Nieuwe vastestofaccu van ProLogium
N

ProLogium, partner van Mercedes-Benz in de ontwikkeling van solid-state-accu’s voor elektrische voertuigen, demonstreert op de EES-expo een nieuwe technologie met de naam Large-Footprint Lithium Ceramic Battery (LLCB accu).

Een EV met dit nieuwe type accu kan tot 79 procent (bijna 400 kilometer) verder rijden dan bijvoorbeeld de Tesla Model Y LR, die nog op type 2170-cellen rijdt.

Een accu die met behulp van de nieuwe technologie gemaakt wordt en dezelfde hoeveelheid energie levert, weegt tot 115 kg minder. Bovendien zijn er minder grondstoffen nodig om de grotere cellen te maken en er blijven minder restmaterialen over. Dit is positief vanuit duurzaamheids- en kostenperspectief bezien.

Prologium   HardwareInfo

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

META’s ‘Accoord of betalen’

Meta probeert gebruikers te dwingen om ofwel akkoord te gaan met het delen van hun data voor gepersonaliseerde reclame op platforms zoals Facebook, ofwel...