Wat houdt de Britse Online Safety Bill in?
W

Volgens de Britse regering maakt deze nieuwe wet het internet veiliger, maar experts en burgerrechtenbewegingen waarschuwen voor een meer gecensureerd, afgesloten internet voor Britse internetgebruikers, waarbij de overheid al hun berichten kan inspecteren.

Een clausule van de wet geeft de Britse telecomtoezichthouder Ofcom de bevoegdheid om techbedrijven te verplichten dat ze berichten van hun gebruikers controleren. ‘Dit raakt zelf berichten en bestanden die end-to-end versleuteld zijn om de privacy van gebruikers te beschermen. En daardoor wordt nu diezelfde veiligheid en privacy van alle gebruikers ondermijnd’, aldus de Amerikaanse burgerrechtenbeweging EFF.

Bedrijven die niet meewerken kunnen een boete van 18 miljoen pond of tien procent van de wereldwijde omzet krijgen, afhankelijk van welke hoger is. Verder verplicht de wet websites ook om strengere online leeftijdscontroles in te voeren.
Tweakers

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

Ontwikkeling kweekvlees stagneert

Sinds mei 2024 wordt kweekvlees (kip) voor het eerst in de detailhandel verkocht bij Huber's Butchery in Singapore. Hoewel dit een doorbraak lijkt, is...