De eerste AI-geïntegreerde Linux-distributie
D

De eerste AI Linux-distributie

MakuluLinux is een AI Linux-distributie die is ontworpen om een gebruiksvriendelijke en visueel aantrekkelijke computerervaring te bieden. Het werd gemaakt door ontwikkelaar Jacque Montague Raymer [en] en voor het eerst uitgebracht in 2015. MakuluLinux is gebaseerd op de distributies Debian en Ubuntu en biedt verschillende desktopomgevingen, waaronder Gnome, Cinnamon, Xfce en KDE Plasma.

MakuluLinux legt een sterke nadruk op uitstraling en gebruiksgemak. Het bevat aantrekkelijke thema’s, wallpapers en aanpassingsmogelijkheden om de gebruikersinterface te verbeteren. De distributie bevat daarnaast de gebruikelijke, vooraf geïnstalleerde toepassingen, zoals multimediaspeler mogelijkheden en een selectie van software voor productiviteit, gaming en entertainment.

Een opvallende functie van MakuluLinux is de implementatie van de Shift-functie, waarmee gebruikers eenvoudig kunnen schakelen tussen verschillende desktopomgevingen zonder uit te loggen of het systeem opnieuw op te starten.

‘Ik ben Electra, jouw AI desktop’

Eenmaal geïnstalleerd verschijnt op de desktop het gezicht van Electra. Perfect gesynchroniseerd met stem- en lipbewegingen geeft het een overzicht van de ingebouwde AI-mogelijkheden. Electra communiceert in natuurlijke taal, beantwoordt uitgebreid vragen en is daar heel creatief in.

Electra kan ook samenwerken bij taken zoals het genereren van programmacode, het maken van codesnippets, het debuggen en uitleggen van code, het schrijven van grappen, muziek, sociale media-inhoud, bloggen, het genereren van samenvattingen van webpagina’s, onderzoeken en communiceren met behulp van spraakinvoer, etc.

Raymer paste de codering van Llama / Palm2 / Google- en Bing AI-modellen aan om een AI-omgeving te creëren die 50 processen uitvoert tegelijk uitvoert en in staat is om 400 query’s per minuut te verwerken.

Makulu Linux [en]

LAATSTE NIEUWS

Botnet update Q1-Q2 2024

Het overzicht van botnetbedreigingen van Spamhaus geeft een uitgebreid overzicht van botnetactiviteit wereldwijd. Het bevat essentiële informatie van de meest recente ontwikkelingen in botnetactiviteiten. Naast...