Wat is een extendable router?
W

Sneller draadloos internet in je thuisnetwerk

Een gewone router heeft meestal een beperkt bereik en kan moeite hebben met het bereiken van alle hoeken van een grote ruimte of huis. Je kunt het bereik van de router uitbreiden door het signaal door te sturen via een repeater of wifi-extender, maar dat resulteert soms in matige prestaties en ongemak bij het instellen. Mesh-netwerken is mogelijk maar moet per extender apart worden ingesteld.

Bij een extendable router kan het Mesh-netwerk draadloos worden uitgebreid met eigen zgn. ‘satellieten’ of ‘nodes’. Daarbij wordt gebruik gemaakt van een apart gescheiden en draadloos netwerk tussen hub en nodes, waardoor er een beter bereik wordt verkregen en zgn. dode zones worden geëlimineerd – zonder verlies van onderlinge signaalsterkte. Daardoor zijn de wifi5/6 verbindingen via deze nodes vaak beter: hogere bandbreedte en minder storing.

Het nadeel is dat de aanschaf van een extended router duurder is dan een gewone router. Daarnaast wordt het aangeraden om bij uitbreiding van het netwerk, hetzelfde merk nodes aan te schaffen. Bij repeaters en extenders in een netwerk met standaard router kun je allerlei merken door elkaar gebruiken. Dit vereist wel wat meer kennis over netwerken.

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

Nieuwe toepassingen met AI

Bij de toepassingen van AI is het meer hollen dan stilstaan. Toch willen we je een aantal ontwikkelingen van de afgelopen twee maanden niet...