Wat is AutoGPT en waarom is het zo populair?
W

Men is het er nu al over eens: de de eerste stap richting een Artificiële Algemene Intelligentie (AGI) is gemaakt.

Autonomous Generative Pre-trained Transformer (AutoGPT) is een GitHub Opensource-experiment dat voortbouwt op GPT-4. Het kan zelf beslissingen maken, waardoor er geen menselijke handeling meer nodig is om vervolgtaken uit te voeren: het verdeelt een opdracht in kleine subtaken die door GPT-4 worden uitgevoerd.

Maar er is meer. AutoGPT kan zelf code schrijven, fouten vinden, testen, aanpassen en verbeteren. Het programma heeft ook een tekst-naar-spraak functie.

Nog een lange weg te gaan

  • AutoGPT heeft nog regelmatig problemen door vreemde zaken die het taalmodel zelf bedenkt. Ontwikkelaars proberen deze problemen wel op te lossen. Op dit moment is het vaak zo dat wanneer AutoGPT een taak klaar heeft, het niet meer weet hoe het later moet.
  • Als het een programma maakt, vergeet het vaak om dat programma later te gebruiken.
    Het vindt het het nog redelijk lastig om taken op te delen, om te snappen wat het probleem is en hoe doelen samenhangen.
  • Het werkt ook niet perfect met de nog veelgebruikte GPT-3.5 API en begrijpt hierdoor soms simpele instructies niet.

Dit neemt niet weg dat deze versie slechts een begin is in de ontwikkeling van autonome AI software-agents die onze toekomst definitief gaan veranderen.

Installatie en gebruik | Beginnershandleiding

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

Wat is RAG?

We kunnen er niet meer omheen: AI is echt een blijvertje. Toch heeft het gebruik van AI ook zijn scherpe randjes. Neem bijvoorbeeld de...