Electrische fietsen en milieu
E

Fietsen is beter voor het milieu en houdt je fit. Het delen van fietsen betekent minder productie en dus minder CO2-uitstoot. Fietsen die worden verhuurd worden in de regel niet door de berijder opgeladen en moeten worden opgehaald door het verhuurbedrijf in die stad en de fietsen opladen en herverdelen. Dat draagt ​​bij aan 118 g CO2-uitstoot per kilometer bij het rijden op een gedeelde aluminium fiets.

Hoe zit het met de mate waarin een e-bike te repareren is? Het is belangrijk te weten dat niet alle fietsen op dezelfde manier worden gemaakt en dat hun milieueffecten variëren. Vooral als we kijken naar de levenscyclus. E-bikes bevatten bijvoorbeeld meer onderdelen die mogelijk (vaker) moeten worden vervangen. e-Bikebezitters kunnen op de lange termijn moeite hebben om onderdelen te vinden vanwege de afhankelijkheid van complexere electrische componenten.

In 2022 stuurden fietsmonteurs een petitie naar fabrikanten van e-bikes om te stoppen met de productie van “built to fail” budgetfietsen, zoals Right to Repair Europe opmerkte.

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

META’s ‘Accoord of betalen’

Meta probeert gebruikers te dwingen om ofwel akkoord te gaan met het delen van hun data voor gepersonaliseerde reclame op platforms zoals Facebook, ofwel...