Warmtepomp in appartement en monument niet verplicht
W

Vanaf 2026 moeten eigenaren van vrijstaande woningen, twee-onder-een-kapwoningen en rijtjeshuizen verplicht een warmtepomp aanschaffen als hun cv-ketel vervangen moet worden. Dat heeft minister De Jonge voor Volkshuisvesting bekendgemaakt in een Kamerbrief.

De verplichting geldt niet voor mensen die een appartement of monument bezitten of een woning die de komende jaren op een warmtenet wordt aangesloten.

Woningen waarbij de terugverdientijd langer is dan tien jaar – als er bijvoorbeeld veel verbouwd moet worden om een warmtepomp mogelijk te maken – worden uitgezonderd voor de verplichting. Lage inkomens kunnen een extra beroep doen op het Nationaal Warmtefonds (NWF), waar ze een lening met 0% rente kunnen afsluiten.

Kamerbrief | Typen warmtepompen

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

META’s ‘Accoord of betalen’

Meta probeert gebruikers te dwingen om ofwel akkoord te gaan met het delen van hun data voor gepersonaliseerde reclame op platforms zoals Facebook, ofwel...