Ook Franse overheid verbiedt bepaalde apps
O

Deze social media-ban geldt echter voor meer recreatieve apps.

Franse ambtenaren mogen niet langer Tiktok, maar evenmin X, Netflix en Candy Crush installeren op hun werktelefoons. Frankrijk is niet de enige die deze regel instelt, maar gaat wel verder dan veel andere overheden.

In de afgelopen weken werden TikTok-bans ingesteld bij het Britse parlement, de Schotse overheid, de Europese Commissie en het parlement, de Belgische overheid, het Amerikaanse huis van afgevaardigden en de Canadese overheid. Ook Nederland werkt aan een TikTok-verbod op telefoons van ambtenaren.

Lees verder

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

META’s ‘Accoord of betalen’

Meta probeert gebruikers te dwingen om ofwel akkoord te gaan met het delen van hun data voor gepersonaliseerde reclame op platforms zoals Facebook, ofwel...