• Logo Gilde Walcheren

Ook Franse overheid verbiedt bepaalde apps
O

Deze social media-ban geldt echter voor meer recreatieve apps.

Franse ambtenaren mogen niet langer Tiktok, maar evenmin X, Netflix en Candy Crush installeren op hun werktelefoons. Frankrijk is niet de enige die deze regel instelt, maar gaat wel verder dan veel andere overheden.

In de afgelopen weken werden TikTok-bans ingesteld bij het Britse parlement, de Schotse overheid, de Europese Commissie en het parlement, de Belgische overheid, het Amerikaanse huis van afgevaardigden en de Canadese overheid. Ook Nederland werkt aan een TikTok-verbod op telefoons van ambtenaren.

Lees verder

Trending

LAATSTE NIEUWS

Ook Britse overheid wil inzage in werking AI toepassingen

De Britse overheid is met name geïnteresseerd over 'model weights' die bedrijven gebruiken in hun AI-modellen. Dit soort factoren kunnen in een AI-toepassing de...

Bingewatchers