Actuele glasvezeldekking Nederlandse gemeentes
A

Ook Nederland wordt in snel tempo van ‘snel internet’ voorzien.

Overheden juichen deze investeringen toe, omdat zij het belangrijk vinden dat iedereen toegang heeft tot een snel internet. In 2022 zijn ruim 1 miljoen nieuwe glasvezelaansluitingen aangelegd in Nederland. Eerder dat jaar werd de grens van 5 miljoen aansluitingen op glasvezel al gepasseerd. Daarvan zijn er ruim 2,3 miljoen ook echt in gebruik.

Delta Fiber
Zo’n 700.000 huishoudens zijn door Delta Fiber Netwerk aangesloten op het glasvezelnet. Daar komen maandelijks nieuwe adressen bij. Delta Fiber Netwerk levert verbindingen voor Delta en Caiway, maar stelt het netwerk ook open voor andere partijen.

Alleen in de buitengebieden is er nog geen snel internet, maar het kabinet kwam met een plan om ook die 19 duizend adressen voor 2030 aan te sluiten op gigabit-internet.

Glaskaart Nederland    

Trending

LAATSTE NIEUWS

Ook Britse overheid wil inzage in werking AI toepassingen

De Britse overheid is met name geïnteresseerd over 'model weights' die bedrijven gebruiken in hun AI-modellen. Dit soort factoren kunnen in een AI-toepassing de...

Bingewatchers