EU en USA investeren in chipproductie
E

Joe Biden, president van de VS, ondertekende gisteren de Amerikaanse tegenhanger van de ‘European Chips Act’.

De wet krijgt officieel de naam ‘CHIPS and Science Act’ en heeft als doel de Amerikaanse chipindustrie een duw in de rug te geven. Deze Amerikaanse chips-act diende enkel nog langs president Biden te passeren. Dat gebeurde onlangs en betekent dat 52,7 miljard dollar wordt vrijgemaakt om chipfabrieken in de VS te ondersteunen. De overige subsidies gaan naar wetenschappelijk onderzoek.

Zowel Europa als de VS proberen meer chipfabrieken op eigen grond te krijgen. Momenteel bevindt het grootste deel van deze fabrieken zich in Aziatische landen, terwijl chipfabrieken enorm belangrijk zijn voor de hedendaagse wereld. Dat bewees de pandemie toen het wereldwijde chiptekort maar bleef aanslepen.

In de EU ging de bal aan het rollen om subsidies vrij te maken voor de chipindustrie. Uiteindelijk werd afgeklopt op een investeringsbedrag van 43 miljard euro. De subsidies brachten in ieder geval al een investering op van Intel, dat plant een nieuwe chipfabriek in Ierland en Duitsland te bouwen.

ITDaily

Lees ook:
VS overweegt volledig verbod van export Amerikaanse technologie naar Huawei’
VS legt bredere beperkingen op voor chipexport naar Chinese bedrijven

Qualcomm plant terugkeer op serverchipmarkt
  Samsung pompt 15 miljard euro in nieuw R&D-centrum voor chiptechnologie
Micron investeert 39 miljoen euro in Amerikaanse chipproductie
Zuid-Korea presenteert miljardenplan om chipindustrie uit te breiden
Chipindustrie investeert sterk in eigen productie

Trending

LAATSTE NIEUWS

Ook Britse overheid wil inzage in werking AI toepassingen

De Britse overheid is met name geïnteresseerd over 'model weights' die bedrijven gebruiken in hun AI-modellen. Dit soort factoren kunnen in een AI-toepassing de...

Bingewatchers