Discutabele routerservice
D

Routerfabrikanten delen data met security provider of eigen organisatie

Geconstateerd bij sommige losse- en mesh-hubs en routers van TP-Link en Netgear. Dit wordt nergens in de beschrijving aangegeven en is zonder toestemming van de gebruiker actief. (Sommige) TP-Link modellen delen over vele DNS-verzoeken data met het securitybedrijf Avira, volgens de Reddit-poster en techwebsite XDA. Het zou gebeuren voor het verbeteren van de security van deze routers en is niet uit te schakelen.

In een reactie vertelt TP-Link: β€œAl het contact met deze server is anoniem, dit bevat nooit persoonlijke informatie. We hebben de software geoptimaliseerd om frequente vragen te voorkomen. Deze verbeteringen worden actief na het installeren van de nieuwe firmware. We zullen dagelijks nieuwe firmware voor modellen online zetten.” Daarmee ontwijkt ze de vraag of er dan steeds informatie wordt doorgestuurd naar Arvira en eigen organisatie.

Ook (sommige) Netgear routermodellen maken gebruik van een dergelijke ‘service’ onder de naam ‘Netgear Armor’, een product van Bitdefender.
Op zich voor de gebruiker geen reden tot paniek voor deze oplossing (het product zelf is ok), maar het feit de gebruiker niet op de hoogte is van dit soort activiteiten, maakt het er niet minder discutabel op.

Techzine | NetgearΒ | DECO X68

LAATSTE NIEUWS

Datingfraude – Liefde in de val

In de huidige digitale wereld, waar datingapps de norm zijn geworden voor het vinden van liefde, schuilt een verborgen gevaar: datingfraude. Oplichters maken gebruik...