Europese regulering van AI
E

Langverwachte voorstel van EC coorgedragen

De regulering kan een grote impact hebben op ontwikkelaars en gebruikers van zgn. ‘hoog-risico’ AI-systemen. Die moeten aan veel nieuwe eisen voldoen. Een aantal toepassingen van AI worden zelfs zo gevaarlijk geacht dat deze worden verboden in het voorstel. 

Welke soorten AIsystemen beschrijft de wet
Het voorstel
 onderscheidt drie typen AIsystemen waar verschillende regels voor gelden:

  1. Verboden AI systemen
  2. AI systemen met een hoog risico
  3. Overige AIsystemen

AIsystemen die technieken gebruiken waarbij individuen op een schadelijke manier onbewust worden beïnvloed zijn verboden. Ook AIsystemen die misbruik maken van iemands kwetsbaarheid, ingezet worden voor social scoring (bv. Chinese sociaalkredietsysteem)of biometrische identificatie in de publieke ruimte behoren tot deze categorie

Europa Decentraal | The AI Act  | MIT Tech Review

LAATSTE NIEUWS

Datingfraude – Liefde in de val

In de huidige digitale wereld, waar datingapps de norm zijn geworden voor het vinden van liefde, schuilt een verborgen gevaar: datingfraude. Oplichters maken gebruik...