Je smartphone in Web3.0
J

Ongetwijfeld kom je de termen web3, blockchain, NFT’s en smart contracts wel eens tegen, maar wat betekent deze ontwikkeling voor je smartphone?

Hoewel het internet nu van iedereen lijkt, is dat niet zo. Alles wat we online plaatsen is eigendom van grote partijen zoals Google, Meta, Amazon en X, die geld verdienen met wat wij aan het internet toevoegen – terwijl ze onze privacy niet goed waarborgen. Daar moet web3 wat aan veranderen.

MIT Technology Review voert een functie uit op ‘blockchain-telefoons’. Volgens hen is de eerste golf van crypto-gerichte smartphones “een kleine stap in de richting van een gedecentraliseerd web” (het hoofddoel van Web3). Met de Exodus 1-telefoon, beschreven als “de Native Web 3.0 Blockchain Phone” (“Web 3.0” wordt steeds meer gebruikt om het komende gedecentraliseerde web aan te duiden), wil HTC het internet opnieuw opbouwen “door de mensen in staat te stellen hun eigen identiteit te bezitten , persoonsgegevens en activa.”

Ethereum-maker Vitalik Buterin zei: “Ik ben verheugd om te zien dat EXODUS het werk doet om blockchain- en cryptocurrency-technologie veilig en gebruiksvriendelijk te maken voor de massa.”

MIT TechReview | Exodus | Etherum

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

Nieuwe toepassingen met AI

Bij de toepassingen van AI is het meer hollen dan stilstaan. Toch willen we je een aantal ontwikkelingen van de afgelopen twee maanden niet...