De Bellingcat Toolbox
D

De Bellingcat Toolbox is een verzameling van online hulpmiddelen en technieken die worden gebruikt voor open-source onderzoek en verificatie van informatie. De toolbox is ontwikkeld door Bellingcat, een onafhankelijk onderzoekscollectief dat bekend staat om zijn online onderzoeksmethoden.

Het helpt onderzoekers, journalisten en geïnteresseerde burgers om online informatie te vinden, te controleren en te analyseren. De toolbox bevat verschillende soorten hulpmiddelen, zoals: zoekmachines voor specifieke doeleinden, toepassingen om sociale media en afbeeldingen en video’s te onderzoeken.

Deze tools is onder internetgebruikers populair omdat er nieuwsberichten mee kunnen worden geverifieerd en desinformatie kan worden opgespoord, als ook fact-checking van actuele gebeurtenissen en het schenden van mensenrechten. Veel van de tools zijn gratis en online beschikbaar voor iedereen die ze wil gebruiken.

De Bellingcat Toolbox is een set digitale gereedschappen die kunnen helpen bij het vinden en controleren van online informatie, vooral nuttig voor journalisten en onderzoekers.

de Bellingcat Toolbox

Repair Café Koudekerke - Reparaties met een Verhaal

LAATSTE NIEUWS

Technologietrends voor 2025

Om organisaties te helpen bij het navigeren door de snel veranderende technologische wereld, heeft Gartner de belangrijkste strategische technologietrends voor 2025 gepresenteerd. Hieronder vind...