Officiële introductie WiFi 7
O

Hoewel WiFi 6 en WiFi 6E nog maar net algemeen worden toegepast, wordt de opvolger WiFi 7 nu al officieel geïntroduceerd door de Wi-Fi Alliance. Realistisch gezien zal het nog wel even duren voordat we zouden overwegen om over te stappen – ondersteuning zal alsnog even duren en zich voornamelijk toespitsen op de functionaliteit van WiFi-routers en mesh-netwerken.

De zevende generatie WiFi belooft grote verbeteringen ten opzichte van WiFi 6 en 6E en zou snelheden kunnen bieden die tot vier keer sneller zijn. Het bevat ook slimme verbeteringen om de latentie (vertraging) te verminderen en de bandbreedte te vergroten.

We denken dan aan het leveren van video van hoge kwaliteit, betere cloud-gaming en aan AR- en VR-toepassingen die een hoge doorvoer en lage latentie vereisen. Wi-Fi 7 pakt ook congestie en interferentie aan, wat voordelen oplevert voor omgevingen met dicht opeengepakte apparaten of naburige netwerken die elkaar overlappen.

Toepassingen van WiFi 7 zijn momenteel terug te vinden in hardware van de TP-Link BE800, de Eero Max 7 en de TP-Link Deco BE85. Alle grote chipmakers, waaronder Qualcomm, Intel, Broadcom en MediaTek, bieden al chipsets aan die WiFi 7-gecertificeerd zijn door de Wi-Fi Alliance. Men denkt dat er dit jaar meer dan 233 miljoen WiFi 7-apparaten op de markt zullen komen.

LAATSTE NIEUWS

Datingfraude – Liefde in de val

In de huidige digitale wereld, waar datingapps de norm zijn geworden voor het vinden van liefde, schuilt een verborgen gevaar: datingfraude. Oplichters maken gebruik...