SpaceX gaat vier Europese satellieten lanceren
S

Het Amerikaanse ruimtevaartconcern tekende de overeenkomst met de Europese ruimtevaartorganisatie ESA voor de lancering van vier raketten met satellieten voor het Europese navigatienetwerk Galileo, een tegenhanger van het Amerikaanse GPS.

SpaceX zal volgend jaar vier Europese Galileo-satellieten vanuit de VS gaan lanceren. De satellieten maken versleutelde communicatie tussen Europese regeringen mogelijk.

De Europese Commissie en de lidstaten moeten hun goedkeuring nog verlenen voor de deal. De EU is terughoudend met het gebruiken van SpaceX voor Galileo-satellieten, omdat de Europese overheid niet afhankelijk wil zijn van een Amerikaans bedrijf dat vanaf Amerikaans grondgebied belangrijke infrastructuur de ruimte instuurt. Op dit moment is er echter geen andere keuze omdat de levering van Ariane-raketten is vertraagd.

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

Quishing – het nieuwe phishing

Voor elke vorm van communicatie of berichten die er zijn, kunt je er zeker van zijn dat oplichters en hackers een manier proberen te...

Bingewatchers