• Logo Gilde Walcheren

Nieuw batterij-systeem van Ambri
N

Ambri [en] heeft bevestigd dat het de veiligheidscertificering heeft behaald voor een nieuw soort batterijcel. Het gaat hier om de zgn. Liquid Metal-batterijtechnologie™, waarbij gebruik wordt gemaakt van veelvoorkomende metalen, waaronder calcium. Calcium is het op-vier-na meest voorkomende element op aarde en is derhalve veel goedkoper dan de gebruikelijke lithium-ion-batterijen.

Volgens MIT professor Donald Sadoway [en] hebben dit soort batterijen een levensduur van ruim twintig jaar. Zelfs na die periode zou de capaciteit van de batterijen nog boven de 95% moeten liggen.

Ambri’s Liquid Metal-batterijtechnologie™ lost ’s werelds grootste energieproblemen op – het fundamenteel veranderen van de manier waarop elektriciteitsnetten werken door de bijdrage van hernieuwbare bronnen te vergroten en de noodzaak om traditionele energiecentrales te bouwen te verminderen.

Ambri kondigde onlangs de samenwerking aan met Xcel Energy, dat het eerste nutsbedrijf wordt dat dit baanbrekende Liquid Metal-batterijsysteem gaat inzetten.

Trending

LAATSTE NIEUWS

Ook Britse overheid wil inzage in werking AI toepassingen

De Britse overheid is met name geïnteresseerd over 'model weights' die bedrijven gebruiken in hun AI-modellen. Dit soort factoren kunnen in een AI-toepassing de...

Bingewatchers