Autoriteit Persoonsgegevens waarschuwt inzake Paspoortwet
A

In de nieuwe Paspoortwet wil de overheid al die gegevens centraal op één plek opslaan.

De Nederlandse privacytoezichthouder heeft een brief geschreven aan staatssecretaris Alexandra van Huffelen van Digitalisering. De brief gaat over een voorgenomen wijziging van de Paspoortwet met betrekking tot het centraal opslaan van de gegevens die burgers achterlaten bij het aanvragen van een identiteitsbewijs.

Door de centrale opslag zou de impact van een datalek juist veel groter zijn. Gemeenten slaan gegevens zoals pasfoto’s, handtekeningen en vingerafdrukken nu zelf op. De vingerafdrukken worden direct verwijderd als het paspoort is uitgegeven, maar de andere gegevens blijven langer bewaard.

Tweakers | Autoriteit Persoonsgegevens

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

META’s ‘Accoord of betalen’

Meta probeert gebruikers te dwingen om ofwel akkoord te gaan met het delen van hun data voor gepersonaliseerde reclame op platforms zoals Facebook, ofwel...