Autoriteit Persoonsgegevens waarschuwt inzake Paspoortwet
A

In de nieuwe Paspoortwet wil de overheid al die gegevens centraal op één plek opslaan.

De Nederlandse privacytoezichthouder heeft een brief geschreven aan staatssecretaris Alexandra van Huffelen van Digitalisering. De brief gaat over een voorgenomen wijziging van de Paspoortwet met betrekking tot het centraal opslaan van de gegevens die burgers achterlaten bij het aanvragen van een identiteitsbewijs.

Door de centrale opslag zou de impact van een datalek juist veel groter zijn. Gemeenten slaan gegevens zoals pasfoto’s, handtekeningen en vingerafdrukken nu zelf op. De vingerafdrukken worden direct verwijderd als het paspoort is uitgegeven, maar de andere gegevens blijven langer bewaard.

Tweakers | Autoriteit Persoonsgegevens

Trending

LAATSTE NIEUWS

Ook Britse overheid wil inzage in werking AI toepassingen

De Britse overheid is met name geïnteresseerd over 'model weights' die bedrijven gebruiken in hun AI-modellen. Dit soort factoren kunnen in een AI-toepassing de...

Bingewatchers