Streamingdienst Symphony
S

Het videoplatform moet muziek van toporkesten toegankelijk maken voor een wereldwijd publiek.

Volgens medeoprichter Henk Bout is er in deze tijd plaats voor initiatieven die zich richten op nichedoelgroepen. ‘Je moet er dan wel voor zorgen dan de hele ervaring, zowel qua beeld als qua technologie, op het niveau van deze grote spelers is. Als je dat goed doet, dan kun je een markt van 500 miljoen liefhebbers van klassieke muziek bedienen.’

Inmiddels nemen deel het Concertgebouworkes, het London Symphony Orchestra,het Royal Stockholm Philharmonic Orchestra,het Orchestre symphonique de Montréal, Czech Philharmonic, The Cleveland Orchestra, Tonhalle Orchester Zürich en het Budapest Festival Orchestra.

Dit najaar volgen nog meer orkesten. Alle deelnemende orkesten – nu zo’n tien, het streven is 25 – zullen elk vier concerten per jaar livestreamen onder de titel Symphony Night Live met avondvullende registraties compleet met interviews, behind the scenes, verhalen en commentaar van kenners.

Symphony

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

META’s ‘Accoord of betalen’

Meta probeert gebruikers te dwingen om ofwel akkoord te gaan met het delen van hun data voor gepersonaliseerde reclame op platforms zoals Facebook, ofwel...